Kruidige hamlapspiesen met paprika

4 personen  

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

500 gram hamlappen
3 teentjes knoflook
½ eetlepel chilipoeder
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kaneel
1 theelepel gemalen koriander
5 eetlepels olijfolie extra vierge
2 rode paprika's
12 korte spiesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Pers de teentjes knoflook boven een kom uit en roer de specerijen en de olijfolie erdoor. Snijd de hamlappen in blokjes van 3 cm en schep ze door het olie mengsel..Llaat het vlees tenminste 30 minuten marineren. Snijd de paprika in blokjes van 3 cm. Steek de stukken vlees en paprika om en om aan de spiesen. Druk ze stevig tegen elkaar. Bestrijk ze rondom met het restant van het oliemengsel.

Bestrijk de spiesen opnieuw met wat van de afgedropen olie en rooster ze ± 10 minuten boven een gloeiende barbecue rondom bruin en gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijd nogmaals met de olie.