Kipspiesjes met Marokkaanse kruiden

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

1 theelepel ketoembar (korianderpoeder)
1 theelepel djinten (komijnenpoeder)
1 theelepel kaneelpoeder
1 mespuntje kruidnagelpoeder
1 mespuntje koenjit (kurkuma)
1 mespuntje paprikapoeder
1 mespuntje zout
2 eetlepels olijfolie
600 gram kipfilet
2 citroenen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Meng alle specerijen en de olie in een schaal. Snij de kipfilet in blokjes. Doe deze in de marinade en laat het ± een uur marineren in de koelkast.

Snij de citroen in blokjes.

Doe de kipblokjes en citroenblokjes om en om aan een spies. Rooster deze op de barbecue in ± 3 minuten gaar en bruin.

Recept komt uit Boodschappen 7 2008