Pittige speklapjes met ananas

4 personen  

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

400 gram speklapjes
2 theelepels sambal badjak
2 eetlepels roerbakolie
1 kleine ananas
6 bosuitjes
2 eetlepels verse fijngehakte koriander
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Wrijf de speklapjes in met sambal en roerbakolie, leg ze op een schaal en laat ze ± 10 minuten liggen. Snijd de ananas in plakken, schil ze en verwijder de harde kern. Snijd de ananas in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukken van 3 cm.

Rooster de speklapjes (zonder extra vet) op de skottelbraai of in een paellapan op het vuur in ± 15 minuten krokant, bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Schuif na ± 10 minuten het vlees opzij, schep de ananas en bosui door het bakvet en bak dit ± 6 minuten mee. Schep de koriander door de ananas met bosui en voeg zot en peper naar smaak toe. Leg de speklapjes op 4 borden en schep de ananas met bosui erover.