Pittige speklap spiesen

4 personen

(hoofdgerecht)

 Benodigdheden:

4 speklapjes
1 citroen schoongeboend
2 teentjes knoflook fijngehakt
2 theelepels sambal oelek
4 eetlepels zoete ketjap
4 kleine uien gepeld
250 gram champignons schoongemaakt
3 eetlepels olie
8 barbecue spiesen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Week 4 satéstokjes minstens 30 minuten in water. Steek de barbecue aan. Snijd de speklapjes in stukken. Rasp de citroen en pers de vrucht uit. Meng in een schaal 2 eetlepels citroensap met de knoflook, de sambal, de ketjap en het citroenrasp. Schep het vlees erdoor en marineer het afgedekt minstens 30 minuten in de koelkast. Snijd de uien elk in 4 parten en snijd de parten dwars door. Rijg het vlees met daartussen stukken ui en de champignons. Bestrijk de spiesen met olie. Rooster ze op de barbecue in 12 minuten bruin en gaar. Keer regelmatig. Lekker met rijst en broccoli.

Recept komt uit Allerhande 7 2009