Roostermaaltje

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

125 gram boter
2 teentjes knoflook
50 gram tapenade
4 grote aardappelen
3 eetlepels olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 theelepels Provençaalse kruiden
4 runder entrecotes
2 courgettes
300 gram min tros tomaatjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Roer de boter zacht met 1 teentje knoflook uit de knijper en de tapende. Vorm er een rol van en laat de boter in de koelkast opstijven. Maak de aardappelen schoon, kook ze 15 minuten en verpak ze per stuk in 2 laagjes aluminiumfolie. 

Meng de olijfolie met 1 teentje fijngehakte knoflook, 1 theelepel peper en Provençaalse kruiden. Dep de entrecotes droog, knip de vetrand regelmatig in om kromtrekken te voorkomen. Halveer de courgettes. Kwast de entrecotes en het snijvlak van de courgettes met de gekruide olie in en laat ze 30 minuten marineren. Verdeel de tomaatjes in 4 gelijke trosjes. Ontsteek de barbecue ongeveer 30 minuten van te voren.

Leg, zodra de brand uit de kooltjes is, de verpakte aardappelen langs de rand tussen de kooltjes. Schuif het rooster, zodra alle kooltjes witheet zijn, zo dicht mogelijk erboven. Rooster de gemarineerde entrecotes aan beide kanten 1 minuut, zodat het vlees dichtschroeit. Keer ze met een tang. Schuif het rooster nu twee richels hoger. Leg de courgettes naast de entrecotes op het rooster. Rooster de entrecotes aan beide kanten nog ± 4 minuten. Leg ze op een plank en dek ze af met aluminiumfolie. Verleg de courgettes naar het midden van het rooster. Kwast de tomaatjes met de rest van de kruidenolie in en leg ze naast de courgettes op het rooster. Rooster de groentes nog is 5 minuten. Neem de aardappels met een tang uit het vuur en haal ze uit het folie. Snijd ze bovenop in en vouw ze open. Verdeel alles over de borden. Snijd de tomatenboter in plakjes en geef ze erbij. Voeg naar smaak zout toe.