Reuzenchampginons met koriander-cashewtapenade en rauwe ham
12 stuks
(bijgerecht)
Benodigdheden:
12 |
reuzen champignons |
2 |
eetlepels olijfolie |
1 |
mespuntje zout |
1 |
mespuntje versgemalen peper |
12 |
plakken rauwe ham |
Voor de koriander-cashewtapenade:
50 |
gram cashewnoten |
2 |
teentjes knoflook gepeld |
1 |
rode peper zonder zaadjes fijngehakt |
2 |
cm gemberwortel geschild en geraspt |
2 |
eetlepels olijfolie of arachide olie |
1 |
eetlepel citroensap |
2 |
eetlepels fijngehakte koriander |
Zo maak je het klaar:
Borstel de champignons. Draai de stelen uit de hoed. Bestrijk de hoeden met olijfolie en
bestrooi ze met zout en peper. Pureer de champignonstelen en de ingrediënten voor de koriander-cashewtapenade.
Vul de champignonhoeden met de tapenade. Vouw de rauwe ham om de gevulde champignons tot pakketjes. Leg deze op een hete barbecue en gril ze tot de ham licht krokant is.
|