Saté met ketjapsaus

4 personen

Benodigdheden:

1 teentje knoflook
1 ui
2 theelepels korianderpoeder
8 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels sambal oelek
500 gram saté vlees (naturel)
1 sjalotje
½ Spaanse peper
1 limoen
2 eetlepels bruine basterdsuiker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Leg de satéprikkers in koud water. Pel en pers de knoflook. Pel en snipper de ui. Roer een marinade van de ui, knoflook, korianderpoeder, 2 eetlepels ketjap, zonnebloemolie en sambal. Schep het vlees door de marinade en laat het ± 1 uur afgedekt staan.

Pel de sjalotjes en snipper deze zeer fijn.

Was de peper en verwijder de zaadlijsten. Snij de peper in ringetjes. Pers de limoen. Roer een saus van 6 eetlepels ketjap met de sjalot, basterdsuiker en het limoensap.

Rijg het vlees aan de prikkers, rooster de saté ± 5 minuten op de barbecue en keer ze regelmatig. Serveer de saté met de ketjapsaus.