Saté siam

4 personen  

(bijgerecht)

Benodigdheden:

400 gram grote garnalen
1 theelepel sambal oelek
½ theelepel serehpoeder
½ theelepel loas
½ theelpel knoflookpoeder
1 eetlepel zonnebloemolie
1 mespuntje grof zeezout
1 citroen
1 bosje lente uitjes
1 flesje sambal saus pangang

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Maak een marinade van de sambal, serehpoeder, laos, knoflookpoeder en olie en laat de gepelde garnalen hierin 10 minuten marineren. Ring de garnalen aan de stokjes en rooster ze 5 minuten boven een matige hete barbecue. Strooi er naar smaak wat zeezout over. Snij een paar plakjes citroen. De rest van het citroen en het fijngesneden lente-uitje door elkaar roeren en weer vermengen met de sambal saus. Leg de garnalen op de citroen en serveer de saus er bij in een kommetje