Saté

6 personen

Benodigdheden:

500 gram varkenshaas
500 gram kipfilet
2 lente-uitjes of bosuitjes
½ komkommer
75 gram ijsbergsla
2 eetlepels verse koriander
1 ui
4 teentjes knoflook
2 eetlepels gemalen koriander
2 eetlepels bruine suiker
2 theelepels sambal oelek
2 eetlepels ketjap manis
2 eetlepels citroensap
4 eetlepels olie
200 gram pindakaas met stukjes noot
600 ml water
200 ml kokosmelk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snij de varkenshaas en de kip in stukjes van ± 2 cm. Doe de varkenshaas en de kip gescheiden in een kom.

Maak de ui en knoflook schoon en snipper deze. Doe de ui, knoflook, koriander, bruine suiker, sambal oelek, ketjap manis, citroensap, en de olie in een kom. Meng dit goed door elkaar. Meng de helft van de marinade door de beide vleesschalen. Zet de rest van de marinade apart weg. Laat het vlees ± 2 uur in de koelkast marineren. Doe de saté aan stokken.

Snij een lente uitje in ringetjes. Schil de komkommer en snij deze in reepjes. Was de ijsberg sla en snij deze in repen. Hak de koriander fijn. Doe dit alles in een schaal en schep het luchtig door elkaar heen.

Leg de saté stokjes op het rooster en gril de saté onder regelmatig keren in ± 5 minuten gaar en bruin per kant.

Voeg bij de overgebleven marinade, de pindakaas, kokosmelk en water toe en meng het al roerend aan de kook.