Schnitzelrolletjes op spiesen

4 personen

Benodigdheden:

4 ongepaneerde varkensschnitzels
4 worteltjes
3 bosuitjes
4 plakken rauwe ham
4 schijven ananas
4 eetlepels olijfolie extra vierge met kruiden
1 mespuntje versgemalen peper

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Snijd de worteltjes en de bosuitjes in luciferdunne reepjes van ± 8 cm lang. Leg de schnitzels een voor een tussen 2 velletjes plasticfolie en sla ze platter met een deegroller. Bestrooi de schnitzels met peper en leg op elke schnitzel een plakje ham. Leg de reepjes wortel en bosui dwars op de schnitzels en rol de schnitzels stevig op. Snijd elk rolletje in 4 stukken van 2 cm breed. Snijd de schijven ananas elk in 5 stukken. Steek de rolletjes vlees om en om met de stukken ananas aan de barbecuespiesen/

Bestrijk de spiesen rondom met kruidenolie en rooster ze ± 10 minuten boven een gloeiende barbecue in 10-12 minuten gaar. Keer ze regelmatig en bestrijk ze tussentijd met olijfolie.