T-bone steak

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

4 T-bone steaks
2 theelepels uitgeperste knoflook
2 theelepels olie
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper








 

Voor de knoflookboter:

50 gram boter
1 theelepel uitgeperste knoflook
1 eetlepel peterselie
2 theelepels citroen

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Breng de steaks op kamertemperatuur.

Meng de knoflook, olie, zout en peper. Bestrijk beide kanten van de steaks met dit mengsel. Laat dit ± 15 minuten intrekken.

Verwarm de barbecue en bestrijk het rooster met olie. Leg de steaks op het barbecuerooster en schroei het vlees aan elke kant gedurende 1 minuut dicht. Leg de steaks op een minder warm gedeelte van de barbecue zodat het vlees bij lagere temperatuur gaar kan worden, of pas de temperatuur van de barbecue aan. Stel het barbecuerooster in op de hoogste stand wanneer de verwarmingsbron van de barbecue niet kan worden aangepast. Rooster de steaks tot ze gaar zijn. 

Rooster voor rood vlees 6 minuten, voor half doorbakken vlees 10 minuten, en voor goed doorgebakken 14 minuten. Draai de steaks tijdens het roosteren om.

Serveer op een voorverwarmde schaal en leg hier en daar wat knoflookboter op het vlees. Serveer met aardappelen.