Alle vleessoorten die normaal niet meer dan 15 minuten hoeven te bakken zijn ideaal voor de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan karbonade, biefstuk of entrecote |
Duw de ingrediënten op de spiesen niet te strak aan. Anders kan de warmte niet bij de zijkanten komen en worden sommige stukjes niet goed gaar. |
Voorkom verbrand vlees door pas te gaan grillen als de kolen gloeien en door het rooster niet te dicht boven de kolen te hangen. |
Suiker in een marinade geeft een lekker gekarameliseerd smaakje, maar suiker kan gemakkelijk verbranden. Gril gerechten met suikermarinade daarom op een minder hoge temperatuur. |
Kabeljauw of schol valt snel uit elkaar. Pak deze vis daarom altijd in aluminiumfolie met bijvoorbeeld een plakje spek. |
Keer stevige visfilets zoals tilapia of roodbaars met een spatel om. |
Verpak vis eens in spek of slabladeren in plaats van folie |
Een grillklem is ideaal voor hele niet te grote vissen, zoals forel of makreel. |
Wrijf klemmen en roosters vooraf in met een beetje olie. |
Strooi voor een heerlijke geur eens gedroogde kruiden, zoals rozemarijn of tijm op het houtskool. |