Barbecuetips 

 

Alle vleessoorten die normaal niet meer dan 15 minuten hoeven te bakken zijn ideaal voor de barbecue. Denk bijvoorbeeld aan karbonade, biefstuk of entrecote
Duw de ingrediënten op de spiesen niet te strak aan. Anders kan de warmte niet bij de zijkanten komen en worden sommige stukjes niet goed gaar.
Voorkom verbrand vlees door pas te gaan grillen als de kolen gloeien en door het rooster niet te dicht boven de kolen te hangen.
Suiker in een marinade geeft een lekker gekarameliseerd smaakje, maar suiker kan gemakkelijk verbranden. Gril gerechten met suikermarinade daarom op een minder hoge temperatuur.
Kabeljauw of schol valt snel uit elkaar. Pak deze vis daarom altijd in aluminiumfolie met bijvoorbeeld een plakje spek.
Keer stevige visfilets zoals tilapia of roodbaars met een spatel om.
Verpak vis eens in spek of slabladeren in plaats van folie
Een grillklem is ideaal voor hele niet te grote vissen, zoals forel of makreel.
Wrijf klemmen en roosters vooraf in met een beetje olie.
Strooi voor een heerlijke geur eens gedroogde kruiden, zoals rozemarijn of tijm op het houtskool.