Vispakketjes op zijn oosters

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

3 bosuitjes
4 worteltjes geraspt
2 cm verse gember
4 eetlepels Japanse sojasaus
1 rode peper fijngesneden
400 gram koolvisfilet ontdooid
2 eetlepels olie

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snijd het wit van de bosui in luciferdunne reepjes en meng ze door de geraspte wortel. Snijd het groen van de bosui in dunne ringetjes. Schil het stuk gember en rasp het fijn boven een diep bord. Meng de sojasaus en rode peper erdoor. Wentel de stukken koolvisfilet door deze marinade en laat ze even liggen. Spreid 4 stukken aluminiumfolie uit en verdeel het wortel-bosuimengsel over het midden. Leg de stukken vis inclusief de marinade erop. Strooi de groene uiringetjes over de vis en druppel er wat olie op. Vouw de folie rond de vis dicht tot pakketjes. Zet de pakketjes op de barbecue en laat de vis en wortel in 20 minuten gaar worden. Zet de pakketjes op borden en vouw ze open.

Recept komt uit Allerhande 7 2009