Aardappel met knoflookmayonaise

8 stuks

Benodigdheden:

2 middelgrote vastkokende aardappelen
8 eetlepels mayonaise
3 teentjes knoflook
1 eetlepel kappertjes
1 theelepel paprikapoeder
75 ml olijfolie
1 mespuntje zout
1 eetlepel fijngehakte peterselie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Kook de hele aardappels in ± 20 minuten gaar. Giert ze af en stoom ze droog. Laat de aardappels afkoelen. Snijd ze tweemaal in de lengte door, zodat er 8 aardappelparten ontstaan.

Verhit een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukken aardappel snel aan alle kanten knapperig en lichtbruin.

Leg de aardappelparten in een schaaltje en bestrooi ze met enkele korrels zeezout en peterselie. De aardappelparten worden in de mayonaise gedoopt.

Recept komt uit Boodschappen 8 2004