Borrelsoesjes

Benodigdheden:

1 deciliter water
50 gram boter
60 gram bloem
½ theelepel boeker backing
2 eieren
1 mespuntje zout
250 gram zachte boter
200 gram gepelde garnalen
1 klein flesjes citroensap
1 mespuntje peper
1 klein bosje peterselie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Breng in een steelpannetje 1 dl water met 50 gram boter langzaam aan de kook. Voeg zodra de boter gesmolten is de bloem, boeker backing en wat zout toe. Neem de pan van het vuur en roer de eieren één voor één door vorm. Van het deeg met de spuitzak kleine bergjes maken en leg die op een lichte beboterde bakplaat. Bak de soezen in een voorverwarmde hete lucht oven (180°C) in ± 20 minuten gaar.

Houd enkele garnalen voor de garnering achter en wrijf de rest door een zeef of gebruik een staafmixer. Roer de garnalen en wat citroensap door de zachte boter en breng deze op smaak met wat peper en zout. Vul de soezen met het garnalenmengsel en garneer de soesjes bovenop met een rozetje garnalenboter, een garnaal en een blaadje peterselie.