Bitterballen (2)
40 stuks
Benodigdheden:
1 |
liter runderragout |
5 |
blaadjes gelatine |
2 |
eetlepels grove mosterd |
175 |
gram bloem |
14 |
sneetjes witbrood |
4 |
eieren losgeklopt |
1½ |
liter frituurolie |
Zo maak je het klaar:
Verwarm de ragout en week de gelatine 5
minuten in koud water. Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg de
mosterd toe. Schep de ragout in de braadslee. Laat in 1 uur afkoelen tot
kamertemperatuur. Zet 3 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 100 °C. Rooster het brood 20
minuten in de oven. Laat afkoelen en maal in de keukenmachine tot grof
paneermeel.
Snijd de dikke ragout (salpicon) in 40 stukjes en rol
er ballen van. Klop de eieren los. Haal de ballen achtereenvolgens door de
bloem, het ei en paneermeel. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan
tot 180 °C. Frituur telkens 6-8
bitterballen in ± 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker met mosterd.
|