Bitterballen (2)

40 stuks 

Benodigdheden:

 

1 liter runderragout
5 blaadjes gelatine
2 eetlepels grove mosterd
175 gram bloem
14 sneetjes witbrood
4 eieren losgeklopt
liter frituurolie

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

 Verwarm de ragout en week de gelatine 5 minuten in koud water. Knijp uit en laat oplossen in de ragout. Voeg de mosterd toe. Schep de ragout in de braadslee. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur. Zet 3 uur afgedekt in de koelkast. Verwarm de oven voor op 100 °C. Rooster het brood 20 minuten in de oven. Laat afkoelen en maal in de keukenmachine tot grof paneermeel.

Snijd de dikke ragout (salpicon) in 40 stukjes en rol er ballen van. Klop de eieren los. Haal de ballen achtereenvolgens door de bloem, het ei en paneermeel. Verhit de olie in een frituurpan of ruime pan tot 180 °C. Frituur telkens 6-8 bitterballen in ± 4 minuten goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Lekker met mosterd.