Boter, kaas en eieren

9 hapjes

Benodigdheden:

Voor het boter, kaas en eieren raster:4 stengels bieslookvoor de kruisjes hapjes (4 stuks):

4 reepjes gele paprika
4 plakjes serranoham
2 reepjes komkommer
1 bakje kruidencrème of zachte roomkaas
1 stengel bieslook
1 surumistick in vieren
1 soepstengel

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de rondjes hapjes (5 stuks):


2 plakjes zachte geitenkaas
2 ronde toastjes
4 druppels honing
1 walnoot
1 plakje tomaat
1 plakje komkommer
1 zwarte olijf
1 kleine tomaat
1 bakje kruidencrème of zachte roomkaas
6 rivierkreeftjes
1 plak gerookte zalm
1 wrap kant en klaar Ø 25 cm

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Leg voor het boter, kaas en eieren spelbord met bieslook stengels een raster op het bord.

Bereiden:

Kruisjes hapjes (4 stuks)

Gele paprika met serranoham

Omwikkel 2 paprikareepjes met de helft van de serranoham leg ze kruislings. Snijd daarvoor 1 van de reepjes doormidden.

 

Komkommer met kruidencrème

Bestrijk de schil zijde van de komkommerreepjes met wat kruidencrème. Leg er bieslook op en leg de reepjes kruislings.

 

Gele paprika met surimi.

Leg de rest van de gele paprikareepjes op de kruislings gelegde surimi.

 

Soepstengel met serranoham.

Halveer de soepstengel, omwikkel deze met de rest van de serranoham en leg ze kruislings neer.

 

Rondjes hapjes (5 stuks)

Toast met geitenkaas.

Leg een plakje geitenkaas op een toastje met daarop de honing en de walnoot.

 

Groente-geitenkaastoren.

Bouw een torentje met het tomatenplakje, 1 plakje geitenkaas, het komkommerplakje en de olijf. Tomaat gevuld met rivierkreeftjes Snijd een kapje van de kleine tomaat en schep de inhoud eruit. Vul de tomaat met een theelepel kruidencrème en leg er 4-5 rivierkreeftjes in.

 

Toast met geitenkaas

Leg een plakje geitenkaas op een toastje met daarop de honing en de walnoot. Groente-geitenkaastoren Bouw een torentje met het tomatenplakje,1 plakje geitenkaas, het komkommer plakje en de olijf.

 

Tomaat gevuld met rivierkreeftjes

Snijd een kapje van de kleine tomaat en schep de inhoud eruit. Vul de tomaat met een theelepel kruidencrème en leg er 4-5 rivierkreeftjes in.