Crostini met paté en zoete ui

8 personen

Benodigdheden:

50 gram boter
2 zoete uien in ringen
1 pavé campagnard (brood)
4 eetlepels olijfolie
300 gram roompaté
50 ml droge witte wijn
½ teentje knoflook uitgeperst

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verhit de boter in een koekenpan Voeg de ui toe en bak op hoog vuur aan. Zet het vuur laag en laat het in 30 minuten gaar worden. Roer af en toe. Neem van het vuur af en laat het afkoelen op kamertemperatuur.

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd het brood in 8 sneetjes en halveer ze in de breedte:

Bestrijk ze dun met de olie en rosster ze in de oven in ± 6 minuten goudbruin. Keer halverwege. Laat ze afkoelen.

Roer ondertussen de paté los met de wijn en de knoflook. Bestrijk de crostini royaal met de paté. Serveer de ui erbij. Bestrooi met peper.

Recept komt uit Allerhande 8 2011