Driehoekjes met ham en kaas 10 stuks Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Laat het bladerdeeg ongeveer 15-20 minuten ontdooien. Verwijder de plastic velletjes die tussen de deeglapjes zitten. Het deeg moet zo koud mogelijk, dus net ontdooid, worden verwerkt; dat geeft het beste resultaat. Je moet het deeg net kunnen vouwen zonder dat het breekt. Verwarm de oven voor op 200°C. Maak terwijl de deeglapjes ontdooien de vulling. Snijd de ham in kleine stukjes en doe ze in een kom. Verkruimel de fetakaas. Roer de kaaskruimels, de stukjes ham, fijngehakte peterselie en 1 losgeklopt ei door elkaar. Klop het tweede ei in een kom los. Zet een kommetje water klaar. Bedek het rooster of de bakplaat van de oven met een vel bakpapier. Leg in het midden van elk lapje deeg een klein bergje van de vulling. Doop je wijsvinger in het water en maak de randen van het deeg vochtig. Vouw het deeg diagonaal om de vulling, zodat er driehoekjes ontstaan. Druk de randen van het bladerdeeg goed op elkaar, zodat de vulling er tijdens het bakken niet uit kan lopen. Druk met de tanden van de vork de randen nog eens goed aan. Er ontstaat nu een streepjespatroon langs de randen. Doop een kwastje in het losgeklopte ei en bestrijk de bovenkant van de driehoekjes voorzichtig met ei. Leg de driehoekjes op het bakpapier. Bak de driehoekjes in ± 25 minuten lichtbruin en knapperig. |