Groenteloempia met pittige dip

4 personen

Benodigdheden:

4 groenteloempia's
6 gewelde pruimen
1 teentje knoflook
1 rode peper
1 eetlepel zonnebloemolie
4 eetlepels zoute ketjap
2 eetlepels pindakaas

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 225°C. Pruimen in 200 ml water aan de kook brengen en 5 minuten laten koken. Loempia's bakken volgens gebruiksaanwijzing. Pruimen laten uitlekken (vocht opvangen), en fijnhakken. Knoflook pellen en snipperen. Peper schoonmaken, zaadjes verwijderen en peper fijnhakken. In pan knoflook en peper in olie 1 minuut fruiten. Pruimen 1 minuut meebakken. Pruimenkookvocht, ketjap en pindakaas door pruimenmengsel scheppen en aan de kook brengen, ondertussen goed roeren. Saus serveren bij de loempia's.

Recept komt uit Boodschappen 2004