Gevulde hamrolletjes

4 personen

Benodigdheden:

1 ui
1 rode paprika
1 courgette
3 trostomaatjes
3 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook
2 zakjes tijm
75 geraspte jonge kaas
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
12 grote plakken ardennerham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Pel en snipper de ui,

Was en halveer de paprika. Verwijder de zaadlijsten en snij het vruchtvlees in lange dunne reepjes. Was de courgette en snij deze in blokjes. Was de tomaten en snij deze in partjes

Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit deze glazig. Pel de knoflook, pers deze uit boven de ui en bak de paprika ± 4 minuten mee.

Voeg de courgette, tomaten en de tijmblaadjes toe en laat dit ± 10 minuten stoven, totdat het vocht verdampt is. Verwarm de oven voor op 200°C (hete lucht 180°C).

Roer de kaas door het groentemengsel. Breng het op smaak met zout en peper. Verdeel het groentemengsel over de plakken ham en rol ze op. Leg de rolletjes in een ovenschaal en bestrijk ze met olijfolie. Bak de hamrolletjes in ± 15 minuten krokant.