Garnalen met een pittige Thaise saus

4 personen

Benodigdheden:

600 gram tijgergarnalen
2 eetlepels mayonaise
1 citroen het sap ervan
2 tenen knoflook uitgeperst
2 eetlepels Thaise rode currypasta
1 eetlepel verse munt
1 eetlepel koriander

 

 

 

 

 

 

 

Voor de salsa:

400 gram watermeloen
˝ komkommer
2 sjalotten
2 eetlepels verse munt
2 kleine rode pepertjes fijngesneden

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Week de houten satéprikkers in het water om verbranding te voorkomen. Open de garnalen door met een scherp mesje de rug in te kepen. Meng de mayonaise, citroensap, knoflook en currypasta. Roer munt, koriander en garnalen erdoor en laat ± 30 minuten in de koelkast rusten. Maak ondertussen de salsa. Snijd de watermeloen en komkommer in stukjes van 1 cm en meng de sjalotten, munt, pepers en citroensap. Rijg de garnalen aan de spiesen en grill ze 3 minuten. Draai ze om en gril nogmaals tot ze roze en gaar zijn. Serveer garnalen met de salsa. Lekker met rijst en salade.

 

Recept komt uit Boodschappen 12 2015