Hartige banketstaaf

8  stuks

Benodigdheden:

8 plakjes roombladerdeeg
2 eetlepels bloem
250 gram rundergehakt
½ theelepel oregano
½ teentje knoflook geperst
10 groene olijven fijngesneden
1 gegrilde rode paprika uit pot in fijne reepjes gesneden
1 mespuntje cayennepeper
1 eierdooier

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 175°C. Bladerdeeg uitspreiden op werkblad en laten ontdooien. Plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en met bloem bestuiven en uitrollen tot een rechthoekige lap.

Gehakt mengen met oregano, knoflook, olijven en paprika. Op smaak brengen met zout en cayennepeper. Met nat gemaakte handen gehakt tot een rol vormen.

Deeglap op met bakpapier beklede bakplaat leggen. Gehaktrol erop leggen en deeg rond gehakt vouwen. Randen goed aandrukken en banketstaaf op vouwnaad leggen.

Dooier loskloppen en bovenkant van deeg ermee bestrijken. Staaf in het midden van de oven in ± 45 minuten gaar en goudbruin bakken. Eventueel tussentijds met dikke laag keukenpapier vrijkomend vet wegvegen. Staaf iets laten afkoelen en in stukken of plakjes snijden. Kan ook op kamertemperatuur geserveerd worden.