Kerrie kaaskoekjes

16 stuks

Benodigdheden:

4 plakjes roomboterbladerdeeg
25 gram geraspte oude kaas
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel olijfolie
2 eetlepels bloem
1 eierdooier losgeklopt
16 ongezouten cashewnoten

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Oven voorverwarmen op 200°C. Deegplakjes op werkvlak laten ontdooien. In kom kaas omscheppen met kerriepoeder. Twee plakjes bladerdeeg dun met olie bestrijken en kaas erover verdelen (deegranden hierbij niet vrijlaten). Andere plakjes erop leggen en beide deegstapeltjes op met bloem bestoven werkblad iets uitrollen, om kaas stevig in deeg te drukken.

Bovenkant van bladerdeeg met eierdooier bestrijken en elk stapeltje in 8 rechthoekjes snijden. Deegstukjes op het bakpapier beklede bakplaat leggen en cashewnoot indrukken.

Bakplaat in midden van oven schuiven en deeg in ± 15 minuten goudbruin en knapperig bakken. Uit oven nemen en in 15 minuten laten afkoelen. Afgekoelde koekjes tot gebruik luchtdicht bewaren.

Recept komt uit Allerhande 7 2004