Kaasdoelpuntjes

4 personen

Benodigdheden:

½ pak filodeeg
1 grote plak jonge kaas van 1 cm dik zonde korstjes
2 eetlepels zonnebloemolie
1 theelepel kerriepoeder

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Neem het filodeeg uit de verpakking en laat het bedekt met een vochtige doek ontdooien. Snijd ondertussen de kaas in kleine driehoekjes; snijd eerst 2 gelijke vierkanten en snijd deze diagonaal doormidden. Vermeng de zonnebloemolie met het kerriepoeder.Leg een vel filodeeg op het werkblad en bestrijk met een kwastje kerrie-olie. Leg hier nog een vel bovenop en snijd deze lap dan in vieren. Leg op elk vierkant een driehoekje kaas en vouw het filodeeg eromheen. Plak de naadjes vast met wat olie. Verwarm een laagje frituurolie in een hoge pan en bak de driehoekjes in ± 3 minuten om en om bruin en knapperig. Serveer direct.

Recept komt uit Boodschappen 6 2010