Kaasrolletjes

4 personen  

Benodigdheden:  

250 gram roomkaas naturel
250 gram jonge kaas in plakken zonder korst
1 mespuntje paprikapoeder of kerriepoeder

 

 

 

 

Vullingen:

zoetzure augurkjes + fijngehakte kappertjes

fijngehakte groene kruiden + 1 teentje knoflook fijngeperst

plakjes vleeswaren naar keuze + mosterd of mierikswortel

zongedroogde tomaatjes fijngesneden met blaadjes verse basilicum

roggebrood verkruimeld

geroosterde walnoten grof gehakt

rode peper of jalapeno's zeer fijngesneden

 

Zo maak je het klaar:

Roer een vulling naar keuze door de roomkaas en breng het op smaak met paprika of kerriepoeder, zout en peper.

smeer met een lepel of breed mes een deel van de roomkaasvulling over de kaasplakken. Rol losjes op, zodat de vulling er niet wordt uitgedrukt.

Verpak de plakken in vershoudfolie en leg minimaal 1 uur in de koelkast.

Snijd vlak voor het serveren de kaasplakken in rolletjes van ½  cm en leg ze op een schaal.

Bestrooi ze eventueel met wat gehakte verse kruiden.

Recept komt uit Boodschappen 3 - 2016