Loempia (2)

6 stuks

Benodigdheden:

3 dl water
125 gram bloem
1 eiwit
1 mespuntje zout
200 gram varkensvlees in kleine blokjes
1 middelgrote ui
½ theelepel sambal oelek
1 eetlepel ketjap benteng manis
1 bami pakket
½ knoflookpoeder
3 theelepels bouillonpoeder

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Braad het vlees lekker bruin. Doe er de uien bij en laat deze doorbakken tot ze glazig worden. Voeg er dan de sambal en ketjap aan toe en laat dit ook een mee bakken.

Dan doe je er de schoongemaakte en klein gesneden groente bij, knoflook, bouillonpoeder en zout.

Laat dit alles even korte tijd bakken, zodat de groente lekker knapperig blijft. Nu kunt u de vulling laten afkoelen.

Maak vervolgens van water, bloem, ei en wat zout een goed beslag. Vet een koekenpan goed in met olie en hierin een juslepel beslag op een laag vuur langzaam aan één kant bakken. Zodra ze loslaten, het baksel uit de pan nemen en even laten afkoelen. Vervolgens legt u op de gebakken zijde een zesde deel van het vulsel en dan vouwt u de flensjes als een envelop er om heen.

Dichtplakken met wat eiwit.

Tenslotte frituurt u de loempia's in hete olie of frituurvet. Serveren met kant en klare Conimex loempia saus uit de fles.