Loempia met paprika en gehakt

8 stuks

Benodigdheden:

2 paprika's
3 eetlepels olijfolie
500 gram rundergehakt
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
2 sprietjes bieslook
20 plakjes filodeeg
2 eieren (alleen het eigeel)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Kook de paprika's in ± 15 minuten in een ruime pan met water. Laat ze vervolgens uitlekken in een vergiet en spoel ze af met koud water. Haal met behulp van een mesje het vel van de paprika's en snijd de paprika in reepjes.

Verhit de olijfolie in de pan. Rul hierin het gehakt en voeg de gesneden paprika toe. Breng op smaak met peper, zout en bieslook Splits het ei en vang het eigeel op. Klop het eigeel met een vork los. Leg een plakje filodeeg op een vlakke ondergrond, snijd van een andere plak een ruitje los en plaatst dit in het midden van het eerste plakje filodeeg.

Leg de vulling in het midden van het deeg. Vouw het deeg linksonder en rechtsboven naar binnen als een envelop. En plak dit dicht met eigeel.

Rol het geheel nu voorzichtig op en plak het dicht met het resterende eigeel. Frituur de loempia's ± 3 minuten op 200°C.