Loempiaatjes met scherpe saus

4 personen

(voorgerecht)

 Benodigdheden:

1 pak filodeeg
20 gram rijstmie
2 worteltjes geschild
3 lente bosuitjes
100 gram gekookte ham
1 scheut zonnebloemolie

 

 

 

 

 

 

 

Voor de saus:

100 ml zoete chilisaus
2 eetlepels gehakte koriander
1 eetlepel gerapte gember
½ rode peper

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Laat het deeg in de verpakking ontdooien. Week de rijstmie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de mie af, spoel deze onder de koude kraan en laat het goed uitlekken.

Snij de wortel, bosui en ham in dunne reepjes van dezelfde dikte en ± 10 cm.

Verwarm de oven voor op 180°C. Bestrijk het deegvel met een kwastje met olie en leg er een deegvel bovenop.

Snijd dit doormidden en leg op elke helft een plukje mie en wat groente met de hamreepjes. Bestrijk de randen lichtjes met de olie en vouw de zijkanten naar binnen en rol het deeg strak in de lengte op. Leg de loempia’s met de naadjes naar onder op de bakplaat en bak ze in ± 20 minuten goudbruin. Roer ondertussen de ingrediënten voor de saus goed door elkaar en serveer deze bij de loempia’s.

Recept komt uit Boodschappen 8 2011