Mini berenhap

10 stuks

Benodigdheden:

1 klein potje zilveruitjes
750 gram half om half gehakt
1 beschuit
1 ei
2 eetlepels fijngehakte peterselie
1 theelepel zout
½ theelepel cayennepeper
5 eetlepels zonnebloemolie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:  

Laat de zilveruitjes in een vergiet uitlekken. Doe het gehakt in een kom en verkruimel de beschuit erboven. Breek het ei boven de kom. Doe ook de peterselie en het zout en de peper bij het gehakt. Kneed met een vochtige hand alles goed door elkaar en maak van het gehakt balletjes met een doorsnede van een muntstuk van 2 euro.

Zet op tafel een fles sweet chilisaus en knijpflessen met verschillende sauzen, zoals tomatenketchup, kerriesaus, mayonaise, mosterd enz.

Verhit de zonnebloemolie in de koekenpan. Bak de gehaktballetjes snel rondom lichtbruin. Temper de hittebron en bak de gehaktballetjes in ± 10 minuten helemaal gaar. Schep ze tijdens het bakken af en toe om. Schep de balletjes uit de pan op keukenpapier en laat ze even uitdruipen. rijg aan een cocktailprikker of een satépen om en om een uitje en dan een gehakt balletje. Let ze op een schaap. De hapjes kunnen lauw of koud worden gegeten met een saus naar keuze.