Olé olé spiesen

4 personen

Benodigdheden:

500 gram half om half gehakt
1 eetlepel gehakt kruiden
1 ei losgeklopt
4 eetlepels paneermeel
4 eetlepels zonnebloemolie
6 sjalotjes geschild

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Kneed het gehakt met de kruiden, ei en paneermeel goed door elkaar. Vorm er 12 balletjes van en laat die minimaal een half uur opstijven in de koelkast. Verwarm de olie en bak de balletjes om en om in 10 minuten bruin en bijna gaar. Laat ze op een bord wat afkoelen en snijd ondertussen de sjalotjes in dikke ringen.

Verwarm de oven op 180°C. Snijd de gehaktballetjes doormidden en schuif ze om en om met de ui ringen aan een prikker. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bestrijk de uiringen met wat van het bakvet of wat olie. Bak de spiesen vlak voor serveren in ± 10 minuten af.

Recept komt uit Boodschappen 6 2010