Tonijn aardappelkoekjes

8 stuks

Benodigdheden:

500 gram kruimige aardappelen
2 eetlepels semi zongedroogde tomaten
2 blikjes tonijn stukken op water
2 eetlepels kappertjes
2 eetlepels platte peterselie fijngesneden
3 eieren
2 eetlepels olijfolie
50 gram paneermeel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en kook in 20 minuten gaar. Stamp fijn met de pureestamper en laat de aardappelen iets afkoelen. Meng met de tomaat, tonijn, kappertjes, peterselie, 2 eieren, olijfolie en peper en zout naar smaak. Vorm met vochtige handen 8 koekjes van 6 cm doorsnede en 1½ cm dik.

Klop het laatste ei los in een diep bord. Doe de paneermeel in een ander diep bord. Haal de koekjes door het ei en dan door de paneermeel.

Verhit 1 cm olie in een koekenpan en bak de koekjes in ± 6 minuten goudbruin. Keer ze halverwege en laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer ze warm of koud.

Recept komt uit Allerhande 8 2011