Toast met paprika en makreel

24 stuks

Benodigdheden:

6 sneetjes witbrood
5 eetlepels olijfolie extra vierge
3 teentjes knoflook geperst
2 groene paprika's in reepjes
1 blik tomatenblokjes
1 mespuntje zwarte peper
200 gram gerookte makreel
125 gram crème fraîche
1 bosje peterselie
1 eetlepel citroensap

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de sneetjes brood elk in 4 driehoekjes. Meng 3 eetlepels olijfolie met 1 teentje knoflook en kwast de sneetjes brood hiermee in. Leg ze op een ovenrooster en bak ze in 10 minuten goudbruin en droog. Laat ze afkoelen. Dit kan een dag van tevoren, bewaar ze in een trommel. Stoof de paprikareepjes 20 minuten in 2 eetlepels olijfolie met de tomaatblokjes met vocht en wat zwarte peper. Laat afkoelen. Verdeel het makreelvlees in kleine stukjes en meng deze met de crème fraîche, peterselie (bewaar wat voor het garneren), citroensap en de rest van de knoflook. Bewaar de gestoofde paprika en het makreelmengsel tot gebruik afgedekt in de koelkast.

Verdeel de gestoofde paprika over de toastjes en schep op elk een lepel van het makreelmengsel. Maal er nog wat zwarte peper over en garneer met peterselie.