Amandel appel broodjes

6 stuks

Benodigdheden:

6 plakjes bladerdeeg
150 gram amandelspijs
1 grote appel gesnipperd
1 eierdooier
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel amandellikeur
1 ei losgeklopt
4 eetlepels amandelschaafsel
2 eetlepels suiker
1 busje kaneel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Oven voorverwarmen op 200°C. Spijs mengen met appel, rozijnen, eidooier, vanillesuiker en likeur.

Spijsrolletjes van 9 cm vormen en op de deegplakken leggen. Deeg erover vouwen, randen met water vastplakken en met vork streepjes erin drukken. Deeg met ei bestrijken. Amandelschaafsel en suiker mengen en over de broodjes strooien, licht aandrukken.

Broodjes op omgespoelde bakplaat leggen en in het midden van de oven in 20 minuten bakken. Broodjes direct met kaneel bestrooien .