Bananen broodjes  

6 stuks

Benodigdheden:  

1 busje bak invetter
100 gram zachte boter
200 gram lichte basterdsuiker
2 eieren
1 geraspte schil van citroen
300 gram fijngeprakte bananen
1 eetlepel citroensap
100 gram tarwebloem
1 theelepel gemberpoeder
50 gram gehakte walnoten

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Haal de boter en eieren een half uur van te voren uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur zijn, dan schiften de eieren niet. Vet 6 soufflé vormpjes of metalen bakvormpjes in van 8 cm doorsnede met bak invetter. Warm de oven voor op 150°C. Roer margarine of boter met de suiker romig. Klop de eieren er één voor één door met de garde door het botermengsel. Zeef bloem, bakpoeder, gemberpoeder en zout erdoor en meng het luchtig door elkaar. Meng de walnoten en de bananen erdoor. Vul de vormpjes tot 1 cm onder de rand met het beslag. Zet ze op een bakplaat en bak ze in ± 15 minuten gaar. Laat ze afkoelen en haal ze uit de vormpjes.