Broodje met sandwichspread en ham

1 persoon

Benodigdheden:

 Voor de sandwichspread:

1 tomaat
150 ml Griekse yoghurt
1 eetlepel mayonaise
1 bosuitje in ringen gesneden
½ gele paprika in dunne reepjes
2 eetlepels basilicum fijngehakt

 

 

 

 

 

 

 

Voor het broodje:

1 volgranen bol
1 blad ijsbergsla in dunne reepjes
1 plak gegrilde ham





 

Zo maak je het klaar:

Dit kan de avond van tevoren: snijd de tomaat in vieren en schep de zaadjes eruit. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes en dep ze droog met keukenpapier. Meng in een goed afsluitbaar bakje de yoghurt met de mayonaise, bosui, paprika, tomaat en het basilicum. Voeg wat zout en versgemalen zwarte peper toe. Bewaar de sandwichspread tot gebruik in de koelkast.
Maak dit ‘s morgens voor vertrek klaar: Snijd het broodje open en bestrijk de snijvlakken royaal met de sandwichspread. Verdeel de ijsbergslareepjes over de onderkant. Vouw het plakje ham losjes in vieren en leg het op de sla. Leg de bovenkant van het broodje met de sandwichspread naar beneden op de ham. Verpak het broodje stevig in plasticfolie, zodat het beleg goed op zijn plaats blijft zitten. Bewaar het broodje tot gebruik zo koel mogelijk.