BLT sandwich

Lunch

4 personen 

Benodigdheden: 

8 sneetjes boerendonker brood
25 gram boter
125 gram bacon in plakken
1 ui gesnipperd
1 eetlepel paprikapoeder
½ eetlepel donkere basterdsuiker
6 eetlepels tomatenketchup
½ krop ijsbergsla bladeren losgemaakt en in stukken
6 tomaten in dikke plakken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Verwarm de ovengrill voor.

Snijd het brood in 2 dikke sneden per persoon en rooster deze op de bakplaat onder de hete grill aan beide kanten mooi bruin.

Smelt de boter in een koekenpan en bak de plakken bacon knapperig bruin.

Leg de bacon op een bord.

Bak de ui 2-3 minuten in het bakvet en roer de paprikapoeder en de bruine suiker erdoor.

Bak alles nog 1 minuut en roer dan van het vuur af de tomatenketchup erdoor.

Snijd de tomaten in plakken Bestrijk de sneden brood met mayonaise.

Leg per persoon een sneetje brood elk op een bord en leg de plakken bacon erop.

Schep hierop de tomatensaus en verdeel de ijsbergsla en de plakken tomaat erover.

Leg de laatste sneden brood er met de mayonaise naar beneden op.