Broodstengels

12 stuks

 Benodigdheden:

250 gram tarwebloem
5 gram (zee)zout
1 zakje gedroogde gist of 15 gram verse gist
125 ml lauwwarm water
½ eetlepel komijnenzaad
½ eetlepel sesamzaad
50 gram cashewnoten gehakt

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Kneed een deeg van de bloem, zout, gist en water. Laat ± 10 minuten rusten. Bestuif het werkblad met bloem en kneed hierop een soepel en elastisch deeg. Vorm een bol en laat afgedekt ± 1 uur rijzen of tot het volume is verdubbeld. Rooster de zaadjes in een droge, hete koekenpan. Meng de noten erdoor en maal er peper over. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van 2-3 cm dik. Strooi het notenmengsel erover. Vouw het deeg in drieën en rol uit tot een lap van ± 20x30 cm en 1 cm dik. Snijd er ± 12 lange deegrepen van en leg ze met wat tussenruimte op de bakplaat. Draai de repen eventueel tot spiralen en laat afgedekt ± 30 minuten narijzen. Verwarm intussen de oven voor op 220°C. Bak de broodstengels in het midden van de oven in 12-15 minuten goudbruin en gaar.

Recept komt uit Boodschappen 4 - 2014