Ciabatta Yorkham

2 personen

Benodigdheden:

1 afbak ciabatta
½ citroen
1 bosje bieslook
1 avocado
3 eetlepels halvanaise
½ kuipje Cantadou mierikswortel
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
½ zakje jonge bladsla
4 plakjes Yorkham

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor  op 225 °C (hete lucht 220°C).

Bak een ½ ciabatta volgens de gebruiksaanwijzing af. Pers de citroen. Was de bieslook en knip deze fijn. Schil de avocado en halveer deze. Verwijder de pit en snij het vruchtvlees in plakken. Roer het citroensap, bieslook en de halvanaise door de cantadou en breng op smaak met zout en peper.

Halveer het brood en besmeer de binnenkant met het cantadou-mengsel.

Beleg beide broodhelften met de bladsla ham en avocado.  

Recept komt uit Verswijzer 38 2003