Ciabatta met gegrilde kip

8 personen

(voorgerecht)

 Benodigdheden:

2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels paprikapoeder
2 theelepels gedroogde oregano
12 eetlepels olijfolie
1 kilo kipfilet
40 gram platte peterselie
30 gram koriander
30 gram munt alleen de blaadjes
2 teentje knoflook
100 gram kappertjes
2 afbak ciabattabroden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Meng de komijn met het paprikapoeder, de oregano, 4 eetlepels olie en 2 theelepels zout. Wrijf de kip in met het mengsel. Verhit de grillpan en grill de kip in 15 minuten gaar. Keer regelmatig. Laat de kip iets afkoelen.

Doe ondertussen voor de salsa verde de rest van de olie, peterselie, koriander, munt en knoflook in een keukenmachine. Pureer dit tot een gladde saus. Schep de kappertjes met wat vocht uit het potje erdoor en breng het geheel op smaak met zout en peper.

Verhit de grillpan. Snijd de ciabatta’s in 8 stukken en snijd open. Grill het brood 2 minuten met de snijkant naar beneden, Snijd de kip in plakjes en beleg het brood ermee. Verdeel de salsa erover.

Recept komt uit boodschappen 5 -2011