Dubbeldikke clubsandwich

4 personen

lunch

Benodigdheden:

1 eetlepel olijfolie
8 plakjes bacon
1 theelepel kipkruiden
2 kipfilets
2 eieren
12 witte casino boterhammen
4 blaadjes van krop sla of ijsbergsla gewassen en gedroogd
1 rijpe avocado geschild en in dunne plakken
1 rode ui in dunne ringen
4 augurken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de saus: 

200 ml mayonaise
½ citroen sap en rasp ervan
2 eetlepels fijngeknipte bieslook en extra om te garneren

 

 

 

Zo maak je het klaar: 

Klop de ingrediënten voor de saus tot een glad mengsel en breng op smaak met peper. Verhit 1 theelepel olie in een braadpan en bak hierin de bacon knapperig op een lage stand. Neem uit de pan en leg de plakjes op een stuk keukenpapier. Meng de rest van de olie met de kipkruiden en wrijf hier de kipfilets mee in. Braad de kipfilets om en om in het baconbakvet. Voeg een paar eetlepels water toe en laat in ±  15 minuten gaar worden. Laat de kip iets afkoelen en snijd in 8 dikke plakken. Kook intussen de eieren in 5 minuten hard en spoel ze onder koud water. Pel de eieren en snijd ze in plakjes.

Rooster 4 boterhammen lichtbruin in een broodrooster en leg ze op het werkvlak. Bestrijk ze met een lepel saus en beleg met 2 plakjes kip, een stukje bacon en 1/2 blaadje sla.

Leg hierop weer een met saus bestreken boterham en beleg deze met een stukje bacon, plakjes ei, avocado, ui en 1/2 blaadje sla.

Bestrijk de laatste boterhammen met de saus en leg deze met de besmeerde kant naar beneden op de stapel.

Steek satéprikkers met een augurkje in de sandwiches om ze goed bij elkaar te houden en snijd ze diagonaal doormidden. Lekker met naturel chips en extra saus om te dippen.

Recept komt uit Boodschappen 11 - 2016