Duivekater Benodigdheden:
Zo maak je het klaar: Meng de bloem, de gist en melk en laat ± 20 minuten rusten op kamertemperatuur. Kneed het zout en de basterdsuiker erdoor, vorm een bal en laat deze afgedekt 15 minuten rijzen. Neem 4 bolletjes ter grootte van een golfballetje van het deeg. Vorm van de rest van het deeg een lange ovaal op een bebloemd werkblad. Vorm van de deegbolletjes 4 slierten en rol ze op tot spiraalvormige bolletjes. Zet ze tegen de hoeken van het ovaal. Bestrijk het deeg met het ei, gemengd met 1 eetlepel water. Herhaal dit na 5 minuten en laat het deeg 15 minuten rusten. Leg het deeg op de bakplaat en laat afgedekt ± 45 minuten rijzen. Knip daarna de zijkant van het deeg in een zigzagpatroon in en maak met een scherp mes lijnen of golven op de bovenkant. Laat afgedekt nogmaals 45 minuten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 200°C. Zet het brood erin en verlaag de oventemperatuur naar 180°C. Bak het brood in ± 35 minuten goudbruin. Recept komt uit Boodschappen 4 - 2014
|