Gehakt broodjes (1)  

4 stuks

Benodigdheden:

1 ui
2 augurken
2 bosuitjes
2 bladeren ijsbergsla
4 langwerpige broodjes
2 eetlepels olie
300 gram mager rundergehakt
2 eetlepels hot ketchup
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Snipper de schoongemaakte ui. Snijd de augurken in reepjes en daarna in blokjes. Snijd de bosuitjes in ringetjes. Snijd de ijsbergsla in reepjes. Snijd de broodjes aan de bovenkant open zonder ze helemaal door te snijden.

Verhit de olie in de koekenpan en laat de ui omscheppend in een paar minuten glazig fruiten. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het kruimelig en licht gekleurd is. Voeg de augurkjes en de ketchup toe en breng het verder op smaak met zout en peper. Laat het gehaktmengsel kort stoven. Vouw de broodjes open en vul ze met de reepjes sla. Schep het gehaktmengsel op en bestrooi met de bosui.