Gevuld oerbrood

4 personen

Benodigdheden:

200 gram peultjes
1 oerbrood orgine
2 teentjes knoflook
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
100 ml olijfolie
½ citroen
1 rode paprika
2 rode vleestomaten
10 zwarte olijven zonder pit
4 ansjovisfilets

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Haal de peultjes af en blancheer ze in kokend water in ± 3 minuten. Spoel de peultjes koud af.

Snij het bord overdwars in drie gelijke stukken.

Pel de knoflook en pers deze uit boven de olijfolie.

Breng op smaak met wat zout.

Bestrijk de broodplakken met ¾ deel van de knoflook olie.

Pers de citroen.

Was de paprika en de tomaten. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en pureer de paprika met de tomaten, olijven, ansjovis, de rest van de knoflookolie en het citroensap. Breng op smaak met zout en veel peper.

Besmeer de broodplakken met het groentemengsel en beleg ze met de peultjes.

Verpak het brood in plasticfolie en laat het onder gewicht ± 1 uur in de koelkast staan.