Hotdog met zuurkool

4 personen

(lunchgerecht)

Benodigdheden:

4 witte puntje
25 gram boter
1 ui in halve ringen
500 gram gekookte wijn zuurkool
8 frankfurters
1 tube mosterd

 

 

 

 

 

 

 

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de punten aan de bovenkant overlangs open, zet ze op een bakplaat in de oven en laat ze in 6-8 minuten warm worden. Verwarm de boter in een koekenpan en bak de ui op matig hoog vuur al omscheppend in 3-4 minuten lichtbruin en gaar. Schep de ui op een bord en roer de zuurkool met vocht door het bakvet. Verwarm de zuurkool al roerend en laat het vocht verdampen. Verwarm de frankfurters volgens de aanwijzingen in hun vocht. Leg de warme broodjes op een bord en schep er zuurkool in. Leg per broodje hierop 2 worstjes en spuit er een streep mosterd op. Verdeel de uiringen over de mosterd.