Stokbrood gevuld met groente gehakt  

1 persoon

Benodigdheden:

1 ui
1 groene paprika
1 rode paprika
½ komkommer
1 stokbroodje, ciabatta of pitabroodje
2 eetlepels olijfolie
250 gram half om half gehakt
1 theelepel kerriepoeder
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
dl yoghurt of 125 ml zure room
1 eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook

Zo maak je het klaar:

Pel de ui en snipper deze. Halveer de paprika’s en verwijd de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in smalle reepjes. Schil de komkommer en verdeel deze in blokjes. Snijd het brood open en verwarm eventueel even in de oven,

Verhit de olie in een ruime koekenpan of wok. Bak hierin het gehakt rul. Schep het regelmatig om. Voeg de ui en de paprika’s toe en roerbak het nog 5 minuten. Schep de komkommerblokjes, kerriepoeder, peper en zout erdoor. Meng vlak voor het serveren de yoghurt of zure room erdoor. Schep het gehaktmengsel op het brood en strooi er peterselie over.

Recept komt uit Jumbo magazine