Stokbrood met shoarma met knoflookyoghurt

10 stuks

Benodigdheden:

2 rode paprika's
2 uien
½ liter dikke yoghurt
3 teentjes knoflook
3 eetlepels fijngeknipte bieslook
1 theelepel zout
4 eetlepels zonnebloemolie
1 kilo shoarma vlees
4 stokbroodjes

Zo maak je het klaar:  

Zet een grote kom klaar voor de yoghurtsaus. Snijd het kapje van de paprika's. Snijd de paprika's in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten en snijd de paprika;s in kleine stukjes. Pel de uien en snijd ze in heel dunne ringen. Doe de yoghurt in een kom. Pers de knoflook uit. roer de knoflook en de bieslook door de yoghurt. breng de yoghurt op smaak met zout.

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan. Doe het shoarmavlees in de pan en bak het ongeveer 15 minuten op een middelmatig vuur gaar. Schep het vlees tijdens het bakken af en toe om. Snijd de stokbroden in de lengte door en leg de helften op een grote schaal. Druk met een duim of opscheplepel de binnenkant van het stokbroden iets in, zodat er een holte ontstaat. Schep hier het shoarmavlees in. strooi stukjes paprika over het vlees en leg er de ui ringen op. Schep er een beetje yoghurtknoflooksaus bovenop. Iedereen snijdt een stuk stokbrood voor zichzelf af.