Sandwich op zijn Marokkaans

4 personen

Benodigdheden:

1 boule beurre (brood)
2 eetlepels zonnebloemolie
4 Marokkaanse schijven
4 eetlepels mayonaise
4 eetlepels verse koriander
1 eetlepel citroensap
1 teentje knoflook geperst
75 gram veldsla
1 rode ui in ringen gesneden

Zo maak je het klaar:

Snij 4 dikke sneden van de boule buerre. Verhit de olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de Marokkaanse schijven volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Meng ondertussen de mayonaise, koriander, citroensap en de knoflook goed door elkaar en maak het op smaak af met zout en peper.

Rooster het brood in een broodrooster. Bestrijk de sneden brood dik met de koriandermayonaise en snijd de broodjes doormidden. Verdeel de veld sla over de 4 sneden. Leg de Marokkaanse schijf er op. Verdeel de rode ui er over en dek het af met het overige brood. Steek er een saté stokje in om het bij elkaar te houden.

Recept komt uit Allerhande 12 2009