Toscaans gehaktbrood met basilicumsaus

4 personen

(hoofdgerecht)

Benodigdheden:

50 gram pijnboompitten
3 beschuiten verkruimeld
2 eieren
6 eetlepels pesto
1 mespuntje zout
1 mespuntje peper
750 gram runder gehakt
125 ml zure room
150 ml magere yoghurt
2 sjalotjes gesnipperd

Zo maak je het klaar:

Verwarm de oven voor op 200°C. Rooster de pijnboompitten in een droge hete koekenpan lichtbruin. Meng de beschuiten, eieren, 4 eetlepels pesto, 1/2 theelepel zout, peper en pijnboompitten door het gehakt. Vorm er een grote worst van en leg deze op een bakplaat.

Bak het gehaktbrood in het midden van de oven in ± 40 minuten gaar. Laat het gehaktbrood 10 minuten rusten voor u het aansnijdt. Meng intussen de zure room met de yoghurt, de sjalotjes en de rest van de pesto. Leg het gehaktbrood op een plank, snijd er plakken van en serveer ze met de basilicumsaus.

Recept komt uit Boodschappen 1 2009