Vietnamees broodje biefstuk

4 personen

Benodigdheden:

2 grote biefstukken
3 eetlepels olie
2 limoenen uitgeperst
1 eetlepel Thaise vissaus
1 rode peper in reepjes
75 gram waterkers
15 gram verse munt
15 gram koriander
½ rode ui in ringen
½ zakje peen juliene
4 petit pain of 1 stokbrood

Zo maak je het klaar:

Grillpan verhitten. Biefstuk bestrijken met 1 eetlepel olie en in 2 minuten per kant roosteren. Uit pan nemen en aflaten koelen. In ruime schaal limoensap mengen met vissaus en rode peper. Biefstukken dwars op de draad in smalle repen snijden en door dressing mengen. Vlees afgedekt in koelkast zetten en smaken minstens 30 minuten in laten trekken.

Harde steeltje uit waterkers verwijderen. Kruiden van steeltjes plukken en grof scheuren. In schaal waterkers, kruiden, ui en wortelreepjes mengen. Tot gebruik afgedekt in koelkast bewaren.

Pistoletjes of in 4 stukken gesneden stokrood opensnijden. Salade en rest van olie door biefstuk reepjes mengen en over broodjes verdelen.

Recept komt uit Allerhande 10 2003